المكونات
2/1 ك بانيه مقطع مكعبات و مضاف عليه ملعقة زبادى وفلفل اسود وملح وبصلة مبشورة و ملعقة خل منقوع لمدة يوم كامل
حبتين طماطم ضغيرة مقطعة صغيرة
بصلة او بصلتين صغيرتين مقطعتين و ليستا مبشورتين
حبيتين فلفل رومي مقتطعتين
زيت او سمنة
فلفل حامي مقطع
توابل فراخ
طريقة التحضير:
يوضع كمية مناسبة من الزيت او السمن فى حلتين
ضعى فى الحلة الاولى البانيه المقطع وقلبيه على النار و بعدها هينزل ميته ويستوى و لما يشرب المياه كلها ارفعيه من النار دلوقتى
في الحلة التانية حطى البصل يتشوح لحد لما يدبل مش يتحمر
لما يقرب يدبل حطى الفلفل الرومى والحامى
وبعدين الطماطم و قلبيهم لحد ما الطماطم تبدأ تدوب
لما تحسى انها قربت تدوب خالص ضيفى البانيه عليهم وقلبيهم وحطى الملح والفلفل والبهارات (مش كتير) علي قد الفلفل والبصل والطماطم عشان ميبقاش حادق
لما تدوب لطماطم اطفي عليهم
*ملحوظة مهمة:
عند وضع الطماطم فى الحلة الثانية هدى النار
وبالهناء و الشفاء