منتدى احلامى و طموحاتى و حياتى
السلام عليكم ورحمة الله وبركاتة انت غير مسجل بعد برجاء التسجيل
منتدى احلامى و طموحاتى و حياتى
السلام عليكم ورحمة الله وبركاتة انت غير مسجل بعد برجاء التسجيل
منتدى احلامى و طموحاتى و حياتى
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

منتدى احلامى و طموحاتى و حياتى

اسلامى حياتى احلامى
 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 المكرووووووووووووووونة بالبشامل

اذهب الى الأسفل 
3 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
افكار
جومانه غالية
جومانه غالية
افكار


عدد المساهمات : 262
التقييم : 5366
تاريخ التسجيل : 13/10/2010
العمر : 32
الموقع : القاهرة-مصر

المكرووووووووووووووونة بالبشامل Empty
مُساهمةموضوع: المكرووووووووووووووونة بالبشامل   المكرووووووووووووووونة بالبشامل Empty17/12/10, 01:17 pm

بسم الله الرحمن الرحيم

المقادير المطلوبة.
مكرونة مسلوقة..صلصة الباشميل..لحمة مفرومة معصجة..جبنة موزوريلا مبشورة


و الان لعمل اللحمة بستخدم..بصلة مفرومة..لحمة مفرومة...بندورة مفرومة ..فصين ثوم مدقوقين و صلصة طماطم و ممكن خضار مشكلة انا هنا استخدمت ذرة مفرزة..و طبعا ملح و فلفل اسود و بهار و اوريجانو


طريقة عمل اللحمة..

بنحمي الزيت عالنار ثم نضيف البصل المفروم و نقلب قليلا الى ان يذبل


نضع اللحمة فوقه و نقلب جيدا


تترك الى ان يتغير لونها الى اللون البني نضيف الثوم و نقلب


ثم البندرة و تقلب جيدا


ثم الذررة و نقلبها و تترك الى ان تذبل البندورة


ثم نضيف الصلصة
و تترك على النار الى ان تتسبك و تصبح جاهزة


لعمل البشاميل نحتاج الى:
كوب طحين تقريبا 7 ملاعق كبيرة..ليتر من الحليب اي تقريبا اربع اكواب..مكعبين ماجي و زبدة..ملح و فلفل اسود و اوريجانو


نضيف الطحين مع الحليب عالبارد


يوضع على النار و نحركهم بالمضرب السلك الى ان يذوب الطحين تماما و يختفي


بعد ان يسخن بقليل نضيف الماجي و الملح و الفلفل الاسود و الاوريجانو و طبعا ما بنتركها ابدا نستمر بالتحريك حتى ما تتكتل


نضيف الزبدة


و نستمر بالتحريك الى ان يثخن قوام البشاميل هكذا


ترفع من على النار

و الان التطبيق اللحمة جاهزة و البشاميل جاهز ..

نضع المكرونة المسلوقة في طبق عميق او قدر و نضيف فوقها نصف كمية البشاميل


نقلب المكرونة مع البشاميل جيدا حتى يمتزجو و ممكن اضافة القليل من الجبنة معها


نحضر صينية الفرن ندهنا بقليل من الزبدة و نغطي قاع الصينية و الحواف بالبقسمات


نضيف طبقة من المكرونة


ثم نفرد فوقها اللحمة


ثم طبقة المكرونة


و نغطيها تماما


ثم باقي صلصة البشاميل هكذا


نوزع الجبنة المبشورة فوقها


ندخلها فرن ساخن لمدة نصف ساعة او اكتر الى ان تتحمر الاطراف


نفتح الشواية و نحمر الوجه
نتركها تبرد شوي قبل التقطيع


تقطع


و تقدم مع السلطة


والف عاااااافية
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
مرمر
جومانه غالية
جومانه غالية
مرمر


عدد المساهمات : 263
التقييم : 5456
تاريخ التسجيل : 19/10/2010
العمر : 31
الموقع : القاهرة

المكرووووووووووووووونة بالبشامل Empty
مُساهمةموضوع: رد: المكرووووووووووووووونة بالبشامل   المكرووووووووووووووونة بالبشامل Empty18/12/10, 02:59 pm

مشكورة على الوصفة و لكن
أنتى من مصر لما لا تستخدمين تعبيرات بلدك فتقولين طماطم بدلا من بندورة و دقيق بدلا من طحين
ثانيا ما هو الاوريجانو
ثالثا المكرونة بمنستخدمش معاها مكعبات ماجى
رابعا ليه تقلبى المكرونة بنص البشاميل
خامسا لما بنعمل المكرونة بنحط شوية بشاميل فى قاع الصينية عشان المكرونة متلزقش متتحرقش
سادسا أنا شايفة الجبنة الموتزريلا ملهاش لازمة و هتغير طعم المكرونة
سابعا أرجو أنك تكونى مزهقتيش و تردى عليا بصراحة
يارب متزعليش منى و من تدخلى
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
امة الله
Admin
امة الله


عدد المساهمات : 386
التقييم : 5857
تاريخ التسجيل : 23/08/2010
العمر : 31
الموقع : القاهرة

المكرووووووووووووووونة بالبشامل Empty
مُساهمةموضوع: رد: المكرووووووووووووووونة بالبشامل   المكرووووووووووووووونة بالبشامل Empty18/12/10, 03:21 pm

[b]شكرا يا حبى على المكرونه جميله اوى المكرونه دى انا بموت فيها وفيكى[/b]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
افكار
جومانه غالية
جومانه غالية
افكار


عدد المساهمات : 262
التقييم : 5366
تاريخ التسجيل : 13/10/2010
العمر : 32
الموقع : القاهرة-مصر

المكرووووووووووووووونة بالبشامل Empty
مُساهمةموضوع: رد: المكرووووووووووووووونة بالبشامل   المكرووووووووووووووونة بالبشامل Empty18/12/10, 07:55 pm

شكرا مرمر عالمرور وشكرا ليكى امة الله ايضا
بالنسبة ليكى يا مرمر الرد ببساطة على كل الاسئلة دى ان الموضوع منقول
الوصفة عجبتنى فجبتها علشان بصراحة كسلت اكتب الوصفة كلها
معلش الغلطة دى جت من انى نسيت اكتب انها منقولة
وبعدين المنتدى مش للمصرين بس ده للعرب كلهم يعنى لازم تنويع اللهجات
اما الاوريجانو ده نوع من التوابل يسمى زعتر بري
وبالنسبة لبقية الاسئلة بتاعة ماجى والجبنة وغيرها دى اذواق كل واحد حسب ما بيحب ياكل
نورتى يا حبى وانا ماقدرش ازعل منك
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
المكرووووووووووووووونة بالبشامل
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى احلامى و طموحاتى و حياتى :: بنات فى بنات :: عالم المطبخ-
انتقل الى: